fbpx

Mitä kotihoito on?

Kotihoito koostuu palveluista, jotka voivat parantaa elämänlaatua, tuoda turvaa ja auttaa vanhuksia ja vammautuneita asumaan omassa kodissaan mahdollisimman pitkään. Kotihoitoa voidaan tarjota omassa kodissa, hoivakodissa tai jopa sairaalassa. Yleensä kotihoito räätälöidään yksilöllisesti ja henkilökohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan ja se voi olla niinkin yksinkertaista, kuin vierailu asiakkaan luona kotona, hoivakodissa tai sairaalassa keskustelemassa, lukemassa kirjaa tai vaikka ulkoilemassa yhdessä. 

Kotihoito kattaa ja pitää sisällään laajasti monia erilaisia tehtäviä. Monet tutkimukset ovat osoittaneet sen tuovan monia positiivisia hyötyjä, kun vanhus saa apua, hoivaa ja kumppanuutta luoksensa kotiin. Kotihoito auttaa vanhuksia pysymään itsenäisinä ja nauttimaan elämästään pitempään ja jopa pysymään terveempinä ja paremmassa kunnossa. Omaisille se tuo mielenrauhaa ja mahdollisuuden hengähtää. Monet meistä haluavat asua omassa kodissa niin pitkään, kuin mahdollista, ja kotihoito tuo tähän vanhuksille tarvittua turvaa ja itsenäisyyttä sekä omaisille mahdollisuuden levähtää hetken huolehtimatta.

Ketkä Wallattomalla kotihoitoa tekevät?

Kotihoito pitää sisällään terveydenhuollon koulutuksen saaneen lähihoitajan ja terveyden- ja sairaanhoitajan työn lisäksi myös henkilökohtaisen avustajan, omaishoitajan, hoiva-avustajan ja kodinhoitajan töitä, mutta meillä Wallattomalla kotihoitoa tekevät ainoastaan koulutetut alan ammattilaiset, eli lähihoitajat, terveydenhoitajat ja sairaanhoitajat. Jokainen heistä tekee työtään oman osaamisensa ja kokemuksensa siivittäminä. Tarkoitus on, että hoitaja pysyy aina samana ja asiakkaan luona ei käy runsas määrä eri hoitajia. Hoidon tarpeen muuttuessa apua ja tukea saa muilta Wallattoman hoitajilta. 

Opimme tuntemaan asiakkaamme kokonaisvaltaisesti, jolloin hoidon toteutuminen huomioi jokaisen yksilölliset tarpeet parhaiten. Omaisten on helppo lähestyä hoitajaa, kun tietää, kuka on läheisen oma hoitaja. 

Mitä kotihoitoon kuuluu?

Varsinaiset kotihoidon tehtävät voivat olla monenlaisia, riippuen asiakkaan toimintakyvystä, kuten kodinhoitoa, pyykinpesua, vuodevaatteiden vaihtoa ja erilaisia arjen askareita, kuten kodin järjestelyä ja siivousta, kaupassa käyntiä sekä ruoan valmistusta ja tarjoamista. Työnkuvaan saattaa kuulua myös asiakkaan peseytymisessä, siistiytymisessä ja pukeutumisessa sekä liikunta-aktiviteeteissa avustamista, joskus myös varsinaista asiakkaan pesemistä, syöttämistä, liikkumisessa auttamista ja tukemista pidätyskyvyttömyyden kanssa. Joskus työ koostuu pelkästä yksinkertaisesta ajanvietosta yhdessä, keskustelusta, kumppanuudesta ja kanssakäymisestä.

Henkilökohtaiseen terveyteen liittyvät työt liittyvät usein lääkehuollon toteuttamiseen, erilaisiin haavahoitoihin tai laboratorionäytteiden ottamiseen. Wallattoman hoitajat huolehtivat siitä, että jokaiselle kotikäynnille on riittävästi aikaa ja arjen askareet tehdään yhdessä arjen kuntoutuksen merkitys huomioiden.

Kotiin annettava hoiva ja hoito toteutetaan aina asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Hoidamme sekä sekä ihmisen että kodin.

Wallattoman ammattilaisten ja asiantuntijoiden lämmin ja innokas yhteisö on valmis auttamaan sinua ja läheistäsi kaikessa, missä apua tarvitaan. Ota siis rohkeasti yhteyttä!

Me pidämme huolta

Valitse haluamasi hoiva-ammattilainen sekä ajankohdat palvelulle. Näin mahdollistamme onnellisen arjen ikäihmiselle ja mielekkään sekä paremmin palkatun työn parhaille terveydenhuollon ammattilaisille.

Meillä on näkemystä

Me haluamme nähdä Suomen, jossa jokainen saa ikääntyä turvallisesti ja elää oman näköistä ja arvokasta elämää loppuun asti. Me onnistumme siinä yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tuottamalla hyvää laatua kotihoitoon ja muuttamalla toimialaa omalla esimerkillämme.

Me autamme kaikessa

Saat kauttamme kaikki palvelut omaan tai läheisesi kotiin, tarvitset sitten apua arkeen liittyvissä askareissa, hoivassa tai lääkäripalveluissa. Meiltä saat niin arkea helpottavat teknologiset apuvälineet kuin siivoojan. Me huolehdimme asiakkaidemme tarpeista ja arjen asioista kokonaisvaltaisesti.

 

Palveluksessasi

Wallaton logo musta

Wallaton Oy

Ikääntymisen uusi valtakausi

Palvelujohtaja

Toimitusjohtaja