fbpx

Kotisaattohoito, mitä se on?

Kun ihmisen elämä alkaa lähestymään päättymistä, tehdään päätös saattohoidosta. Saattohoidossa ensisijaista on kivun ja kärsimyksen helpottaminen ja poistaminen. Elämän hiipuessa tärkeää on myös mahdollisten oireiden hallinta sekä hyvän olon turvaaminen. Osa saattohoitoa on myös henkisen tuen tarjoaminen sekä asiakkaalle että läheisille.

Kotisaattohoidossa hoito tuodaan kotiympäristöön. Hoitotyö keskittyy enemmän hoitamiseen ja välittämiseen, kuin parantamiseen. Vaikka saattohoitotyö tulee usein kysymykseen elämän päätöksen ollessa väistämättä edessä, itse hoitotyö keskittyy kivun ja oireiden lievittämiseen ja hallintaan, toisin sanoen, mahdollisimman laadukkaaseen elämiseen, eikä niinkään kuolemiseen. Kodin turva saa ajatukset myös helpommin pois sairaudesta, kun ympäristö on tuttu ja arkinen, jossa aamut voi nauttia vaikka omaa puutarhaa silmäillen.

Kotisaattohoidon edellytys on, että henkilö haluaa saattohoidon tapahtuvan kotona ja että kotona on riittävät puitteet hyvään hoitoon, kuten peseytymiseen ja liikkumiseen. Usein kotisaattohoito edellyttää läheisen läsnäoloa. Hoitoa on saatavilla ympäri vuorokauden ja etukäteen tulee olla mietittynä tukiosasto, johon voi tarvittaessa siirtyä, mikäli hoito kotona ei onnistu. 

Wallattoman hoitajat  eivät ole jatkuvasti läsnä kotona, mutta aina tavoitettavissa. Hoitovastuu on aina hoitavalla lääkärillä. Läheisten tärkeä tehtävä on olla potilaan tukena ja auttaa potilaan hoidossa omien voimavarojensa mukaan.

Suunniteltuun kotikuolemaan valmistautuessa käydään läpi lähestyvään kuolemaan liittyvät mahdolliset oireet ja voinnin muutokset sekä kuinka niiden suhteen toimitaan. Mahdollisista huolista ja peloista on tärkeä puhua etukäteen. 

Meille Wallattoman hoitajille kotona tehtävä saattohoito on sydämen asia. Kohtaamme kuolevan henkilön ihmisenä eikä ainoastaan potilaana. Tarkoituksemme on luoda mahdollisimman laadukas ja turvallinen loppuelämä, jossa lohdutus ja myötätunto ovat jatkuvasti läsnä.

Me pidämme huolta

Valitse haluamasi hoiva-ammattilainen sekä ajankohdat palvelulle. Näin mahdollistamme onnellisen arjen ikäihmiselle ja mielekkään sekä paremmin palkatun työn parhaille terveydenhuollon ammattilaisille.

Meillä on näkemystä

Me haluamme nähdä Suomen, jossa jokainen saa ikääntyä turvallisesti ja elää oman näköistä ja arvokasta elämää loppuun asti. Me onnistumme siinä yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tuottamalla hyvää laatua kotihoitoon ja muuttamalla toimialaa omalla esimerkillämme.

Me autamme kaikessa

Saat kauttamme kaikki palvelut omaan tai läheisesi kotiin, tarvitset sitten apua arkeen liittyvissä askareissa, hoivassa tai lääkäripalveluissa. Meiltä saat niin arkea helpottavat teknologiset apuvälineet kuin siivoojan. Me huolehdimme asiakkaidemme tarpeista ja arjen asioista kokonaisvaltaisesti.

 

Palveluksessasi

Wallaton logo musta

Wallaton Oy

Ikääntymisen uusi valtakausi

Palvelujohtaja

Toimitusjohtaja